Animations projekt – Vent animation

Vad är vent animation?

Min undersökning är väldigt personlig och mycket av min undersökning har gått ut på att titta på videos på Youtube om vent animation. Där jag har kollat på ungdomars vent animation.

I början gick jag ut på att kanske kunna använda det som något man kunde jobba med i ett lärare sammanhang i klass rummet men det ändrades under min undersöknings gång där jag ställde frågan ”varför gör ungdomar vent animation?”

För istället att aplicera det i ett sätta att använda som en konst from att kunna använda sig om så bestämde jag mig att fråga varför man gör dett till en början. för nåt som redan fanns sedan inna bland många konstnärer var att rita vent art, där jag har sätt hur folk rittar hur dem mår eller om dem har en diganos hur dem utrycker den känslan när dem rittar en bild av den känslan.

Men som nu har utvecklats till nästa steg där ungdomar använder sig av animation som ett medium för att kunna uttrycka sina känslor via animation på olika sätt . Det som fascinerade mig var att det var korta men väldigt expressiva animationer på en helt annan nivå än om man själv hade satt sig och börjat att animera. För nåt som jag lärde mig var att animationerna tog runt en vecka att göra, ja vissa var mera simplare animerade en andra men ändå så var det nåt som om man själv skulle göra så skulle det ta allt mera tid att göra för att ens kunna skapa nåt på den nivå.

Nåt som jag lärde mig också att ungdomar idag har mycket lättare att jobba digitalt för det är nåt dem har växt upp med jämförelse med mig som började traditionellt ritande och lärde mig på senare dar att arbeta digitalt medans dör dem så har det alltid funnits.

Nåt mer som jag upptäckte var att det var specifikt ungdomar som gillar att rita där dem var väldigt passionerade eller hade någon from av bakgrund att dem var konst lagda i någon form. För all dem uttryckte sig att rita eller animera var nåt dem gillade eller nåt som hjälpte dem physik som hjälpte dem att slappna av i någon form. Samt så var det nåt dem alla uttrycket att det var nåt dem önskade att dem kunde leva från i framtiden eller kunna jobba inom animation i framtiden när dem blev vuxna .

Det fanns ett intresse sedan innan att dem gillade att animera eller rita is sin fritid eller allmänt i deras vardag.

Här är det ett exempel på spel lista av en del vent animations som ungdomar har gjort:


Nåt som jag såg under min underösking när jag kollade på olika video klipp om inviduella personers animationer så snubblade jag på en situation som jag inte var berred på att se och höra om. En litten sutation mellan två undomar/barn om nåt dumt bråk men dem såg som nåt mycket större och det blev nåtot större om där en vuxen person hoppade in och patade om det och löste hella situatione men hella moment hade skapat ett ”drama” mellan dessa två ungdomar/barn.

Hella situationen gick över styr och den vuxna personen som löste det hella gjorde en video på ca 2 timmar lång där hon pratar om det.

Hennes video om ”dramat” och hela situationen:

Det som ledde efeter åt att båda preterna gjorde sina egna vent animation om hur dem måde angånde hella situtationen. Dem vissade nåt så persoligt och sårbart så öppet för att alla att se så folk utanför skulle ha en bättre insikt på hur situationen fick dem att må.

Det här är ett av många exemple på varför vissa ungdommar gör vent animation där dem utrycker sina kännslor i animations form.

Inte alltid men antigen i början eller på slutet så kan dem skriva en varnings text att dem mådde psykisk dåligt men att dem mår bra nu men var nöjda med sin animation som dem tycket såg bra ut att kunna vissa upp för resten av världen.

Hur jobbade jag med min animation och vad fick jag inspiration ifrån?

Nåt som jag redan visste från början var att jag ville animera traditionell med blyerts och att använda mig av ljusbordet. Sedan redigerar och fin putsa mitt arbete digitalt.

Det jag också visste från början att jag inte ville göra nåt alldels för grafiskt eller bloodit vissuellt som många vent animation kunnde vissa upp plus jag ville göra min egna vertion av vent animation som inte gick ut på att göra samma som alla andra exemple . För nåt som jag upptäcte vare att det fannas animation memes där man gör samma animation men med sin still och egen swist utan jag ville ett göra nåt mera peroligt och två nåt mera egen och hur jag skulle kunna tolka min egna vent animation.

Jag började med att skissa en hel del idéer på vad jag skulle tänka mig att ha för figurer nåt som jag också observerade var att varje vent animation hade sin egna OC (original character) som var en representation av dem själva eller bara en karaktär som dem tyckte om, det var ett sätt att istället att vissa sig själva så hade dem en egen figure som representerade dem. Så jag bestämde mig för att göra samma sak.

Lite digitala skisser som jag gjorde samt idéer på hur jag tänkte på hur min animation skulle se ut.

Jag skissade en del digitalt så jag inte behövde slösa på allt för mycket material, jag gjorde mycket av skisser först digitalt som jag sedan ritade av traditionellt och gjorde sedan om till animationer.

Jag gjorde en hel del test animationer där jag använde mig av appen Stop motion för att kunna se hur mina animationer rörde sig bra eller ej eller om det var nåt som kunde göras om eller förbättras.

Programmet som jag använde mig av var paint tool sai och photoshop. Paint tool sai använde jag när jag skissade digitalt, photoshop använde jag mig av för att kunna sätta ihop all min bilder till gifar/film klipp sedan så satte jag i hopp allt i after effects där jag redigerade min video klipp.

Jag spelade in min egna musik där jag använde mig av zoomen och min pojkvän spelade piano.

Minna gifar på alla mina animationer som jag jobbat med under studiegången till projektet:

Dock så upptäckte jag att jag fördrog att behålla alla min animationer i sitt blyerts format samt så sakade jag min handledd så jag kunde inte heller färglägga mitt arbete. 

Inspiration

En video som jag kollade på av många om tips och råd när man animerade traditionellt . Där fick jag lära mig om hur man kunde animera en still bild och ge illusionen att bilden är animerad även om den inte skulle vara det från början.

Just denna video så tog jag mycket inspiration på hur jag kunde arbeta med mitt egna animerade arbete. lärde mig mycket på att titta på denna person Youtube klipp för han gav bra tips på hur man kunde animera samt hur man kunde göra jobbet lättare för en själv.

Min slut animation där jag satte ihop alla animationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.