Inför seminarium 4 22/2

”Men fansen utnyttjade också konvergensen för att skapa sina egna kontaktpunkter. De ville på olika sätt vidareutveckla det givande engagemanget i sitt favoritprogram, och de attraherades av det gemensamma skapandet och värderandet av kunskap. Denna ”nerifrån och upp”-process kan ha genererat ett större intresse för programmet genom att stärka fansens engagemang i det sända materialet. Om engagemanget inkräktar på eller omskapar flödet kring programmet hotar det emellertid producenternas förmåga att kontrollera hur programmet tas emot av publiken.” sida 65 Jenkins

Tankar som väktes upp var fans och hur upprörda fans skam bli om programmet ändras eller karaktärer ändras mm.  En händelse var när skaparna från en tv serie blev hotade av ett fan om att få två av dess favorit karaktärer skulle ha ett homosexuellt förhållande och vill få dem officel i serien, hotet var att dem skulle ”leak information” om kommande episoder.

Fankulturen är väldigt stark i dagens media speciellt via internet. Många vill välklingande få sin åsikt och röst hörd även om deras tycke och tankar inte alltid är bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.