Detta har jag sett på webben

Jag använder mig mycket av tutorials eller DIY i min vardag , jag kollar mestadels upp dem på youtube men också på appen/hemsidan Skillshare online classes. Det är den typ av digital medier som jag använder mig av men också appar som instagram, snapchat och Discord. Andra digital medier som jag använder mig av är photoshop och paint tool sai när jag tecknar digitalt.

Exempel på digital bilder som jag har gjort:

  

Vad jag har fått se för användning av digitala medier inom skolsammanhang är positivt. På en skola som jag undervisade i så använde elever sig av Ipads då dem skulle skriva om veckans avsnitt i julkalendern. Dem fick se episoden sedan skriva om den och lägg upp sin text på skolappen. I den skolan var det vanligt att man använde sig av digitala medier under lektionen. Skolan hade en egen app som eleverna använde sig om. För att eleverna inte skulle distrahera sig och kolla på annat så var all Ipads programmerade med ett solskydd som tillät bara nedladdning av skolans tillåtna sidor eller hade blockerat sidor så eleverna inte kunde komma in på.

Jag har gjort tutorial för en lektion kursen innan som kunde användas just för en bildlektion i media. Den var gjorda för elever som hade svårigheter, då jag valde elever med dyslexi och koncentrationssvårigheter. Iden var att istället för en föreläsning så skulle eleverna få se en instruktionsfilm sedan skulle eleverna i sin egen takt kunna spola fram eller bak i tutorialen i sina egna ipads eller datorer. Läraren skulle självklart finnas tillhands om eleven behövde hjälp och läraren skulle hålla koll att alla förstått vad dem skulle göra. Simple idea som skulle kunna fungera i skolsammanhang.

Vad jag skulle vilja göra är att kunna vidareutveckla min idea men också lärar mig mera om hur man gör en bra instruktionsfilm(tutorial) till en lektion. Användning av enkla och simpla metoder inom media. Förstå mig på bättre inom det.

 

 

 

 

En kommentar till “Detta har jag sett på webben”

  1. Stephanie!
    Spännande att få se lite av vad du har gjort i programmen du använder dig av på dattamaskinen.

    Det glädjer mig att höra att du har goda erfarenheter vad gäller webben, men har du också några negativa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.